Снеговалежът, който донесе огромни преспи и затвори пътищата около Бъфало, щата Ню Йорк се очаква най-накрая да спре, но жителите все още не могат да си отдъхнат, информира Асошиейтед прес.

Очакват се валежи от дъжд и доста по-високи температури през уикенда и следващата седмица, което увеличава опасността от наводнения и от срутване на покриви

поради тежкия сняг.

Някои покриви започнаха да скърцат и да се сриват в четвъртък, когато нова буря донесе още проблеми и общо три дни снеговалеж в района на Бъфало, където натрупа снежна покривка с височина над 2 метра.

Собственици на домове и служители в магазини се качиха върху покривите си и започнаха да свалят снега от тях.

"Става все по-тежък. Очаква се времето да се затопли и се чакат дъждове през уикенда, което ще направи ситуацията още по-лоша. Затова свалям снега от покрива ми, не искам да се срути", казва Томас Мъд от град Чиктовага в района на Бъфало.

Бурите отнеха живота на поне 10 души в западната част на Ню Йорк

смъртта им е настъпила най-вече от сърдечни удари и измръзване. Някои училища в района на Бъфало останаха трети ден затворени.

Районът на Бъфало е един от най-снежните и с най-сурови климатични условия в САЩ, но дори и за местните, свикнали със снега, това е най-жестоката снежна буря в историята. Почти 3-метровият сняг, който натрупа за три дни обикновено е количеството, което пада тук за цяла година.