През следващото денонощие ще бъде облачно и на места, главно в източната половина от страната, ще превалява дъжд. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България до умерен вятър от север-северозапад.

Минималните температури ще са между 2 и 7, максималните – между 7 и 12 градуса.

Над Черноморието ще бъде облачно и ще превалява дъжд. Ще духа умерен до силен северен вятър. Максималните температури ще са между 9 и 11 градуса. Температурата на морската вода е 15-16 градуса. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

Над планините ще бъде облачно, а билата ще са в облачния слой. На много места в масивите от Централна и Източна България ще превалява дъжд, над 1800-1900 м преваляванията ще са от сняг, слаби.

Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6, на 2000 метра - около 0 градуса.

В петък

още преди обяд преваляванията в цялата страна ще спрат. От север ще започне разкъсване и намаление на облачността, след обяд над Западна България до предимно слънчево време.

За кратко ще се усили до умерен вятърът от северозапад-север. Минималните температури ще са между 3 градуса и 8 градуса, максималните между 9 и 14 градуса.

В събота

ще има разкъсана облачност, над много райони до слънчево време. Сутринта на места в низините видимостта ще е намалена. Минималните температури ще са малко по-ниски, а дневните ще са почти без промяна – в по-голямата част от страната – около 10 градуса.