През нощта ще бъде ясно. Минималните температури ще са предимно между минус 1 и 4 градуса, по Черноморието - до 7-8 градуса.

Коледният ден ще започне със слънчево време, но след обяд от югозапад ще се появи висока облачност.

Привечер над югоизточните райони тя ще се снижи, вплътни, но ще остане все още без валежи. Ще духа слаб, в Дунавската равнина - и умерен, западен вятър. Максималните температури ще са между 10 и 15 градуса. Атмосферното налягане ще бъде около средното за месеца.

Над Черноморието

ще бъде предимно слънчево. По-значителни увеличения на облачността ще има привечер по южното крайбрежие, но без валежи. Ще духа до умерен западен вятър. Максималните температури ще са между 13 и 15 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Температурата на морската вода е 8-10 градуса.

Преди обяд

над планините

ще бъде слънчево. След обяд облачността ще е променлива, привечер - предимно значителна, но ще бъде без валежи. Ще духа силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9 градуса, на 2000 метра - около 5 градуса.

В петък

облачността ще се вплътни и на места в Източна България и в северозападните райони ще превали. Вятърът ще се ориентира от североизток, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух. Дневните температури чувствително ще се понижат и максималните ще бъдат между 5 и 10 градуса, а минималните - между 0 и 5 градуса.

През нощта срещу събота

валежите ще обхванат цялата страна, ще се усилят, а с понижението на температурите дъждът - в Западна и в по-голямата част от Северна България, ще премине в сняг. В събота ще бъде облачно, с валежи, в по-голямата част от страната - от сняг, по Черноморието и в югоизточните райони - от дъжд. Ще бъде ветровито и понижението на температурите ще продължи.