164 снегопочистващи машини работят към момента в София, съобщават от Столичната община, цитирани от агенция "Фокус".

Във всички райони на София се извършват обработки със смеси срещу заледяване. Първите обработки са започнали в 4 ч., а около 6 ч. са започнали повторните обработки.

Обработват се улиците, по които се движи масовият градски транспорт, както и опасни и стръмни участъци.

Започна почистването към подлезите и тротоарите към спирките на градския транспорт. Градският транспорт навсякъде в столицата се движи нормално.

От Столична община предупреждават шофьорите да се движат с автомобили, оборудвани за движение при зимни условия.

Призовават се гражданите да почистят пред домовете си, а собствениците на търговски обекти и бизнес сгради - да почистят пред тях.

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Пътните настилки в по-голямата част от страната са сухи, на места мокри, а по високите части - заснежени и заледени, почистени и обработени, съобщиха от СБА.

Днес с умерен и силен северозападен, в Източна България - северен вятър, ще продължи да нахлува студен въздух. Ще има значителна облачност и на много места ще превалява сняг, прогнозират от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Максималните температури ще са между минус 3° и 2°, в югозападните райони до 4-5°, в София около минус 1°. Над Черноморието ще има значителна облачност и ще превалява сняг. Ще духа умерен, временно и силен северен вятър. Максимални температури 0° - 3°, температурата на морската вода е 6° - 7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде облачно и ще превалява сняг. Ще духа силен северен вятър. Студено, с максимални температури на 1200 метра около минус 7°, на 2000 метра около минус 12°.