Над страната ще има разкъсана облачност, предимно значителна над Западна България и в следобедните часове в Югозападна ще превали. Над централните и източните райони от страната през деня облачността ще намалее до слънчево. Ще духа слаб източен вятър.

Максимални температури между 24° и 29°, в София - около 24°.

Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи дежурният синоптик Мартин Славчев.

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца и през деня ще остане почти без промяна.

Над Черноморието

ще има разкъсана облачност, намаляваща до слънчево време. Ще духа слаб, временно умерен, вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 25° - 27°. Температурата на морската вода е 24-25°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините

от Западна България ще има значителна облачност и в следобедните часове ще има превалявания. Възможно е и да прегърми. Над масивите от останалата част от страната ще има временни увеличения на облачността, но ще бъде без валеж.

Ще духа слаб вятър от изток-югоизток, който през деня постепенно ще се усилва. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра около 12°.