През нощта ще има по-значителни разкъсвания на облачността над Източна и Северна България. Над Югозападна България ще е предимно облачно, в отделни райони там слабо ще превали. В повечето райони ще е почти тихо, по морския бряг северният вятър ще отслабва.

Ще бъде студено с минимални температури от минус 7-8 градуса в североизточните райони, до 1-2 градуса в крайните югозападни райони.

Утре над югозападната половина от страната ще бъде облачно, на отделни места със слаби превалявания от дъжд, по високите полета примесен със сняг. В североизточната половина облачността ще е разкъсана, на места до слънчево време.

По Черноморието ще духа слаб северен вятър, а в Дунавската равнина ще се появи до умерен изток-североизточен вятър.

Ще остане студено, с преобладаващи максимални температури между 0 и 5 градуса, в София - около 3 градуса.

Атмосферното налягане няма да се промени съществено и ще остане по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието

ще преобладава слънчево, но студено време. Вятърът от север ще отслабне. Максималните температури ще са от 2 градуса по северното крайбрежие, до 5 градуса в крайните южни райони. Температурата на морската вода е 10-12 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините

вятърът ще се ориентира от запад и ще се усили. Ще бъде умерен, по върховете и високите и открити части - до силен, и с него ще настъпи слабо затопляне.

Над масивите от Западна България ще бъде облачно, и на отделни места, главно в Рила и Пирин, ще прехвърчи сняг. Над масивите от Източна България облачността ще е разкъсана, до слънчево. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 1 градус, на 2000 метра - около минус 3 градуса.

В петък

облачността ще продължи да се увеличава и вплътнява, но само на отделни места слабо ще превали. Минималните температури ще бъдат минус 5 и 0 градуса, а максималните в Северна България ще бъдат между 1 и 6 градуса, в Южна България - между 6 и 11 градуса.

В събота

над страната ще преобладава облачно време, на места ще превали слаб дъжд, в северните райони - слаб сняг.