През нощта по-значителна ще е облачността в Западна България, където на отделни места слабо ще превали, но до сутринта и там ще се изясни. В Дунавската равнина ще се появи до умерен запад-северозападен вятър.

Утре до обяд ще бъде предимно слънчево. Около и след пладне облачността ще се увеличи и главно в планинските райони ще превали.

Вятърът ще е слаб и постепенно ще се ориентира от североизток. Температурите слабо ще се понижат и максималните ще са между 29 и 34 градуса, по морския бряг – малко по-ниски. В София около 29 градуса. Атмосферното налягане ще се задържи около средното за месец август.

В планините

до обяд ще преобладава слънчево време, около и след пладне облачността ще се увеличи и до вечерта на много места ще превали. Вятърът ще е слаб, по билата и върховете до умерен от запад. Максимална температура на височина 1200 метра ще е около 23 градуса, на 2000 метра - около 16 градуса.

Над Черноморието

ще е предимно слънчево. Около и след обяд облачността временно ще се увеличи и на места по северното крайбрежие е възможно слабо да превали. Вятърът до обяд ще е южен, но до вечерта ще се ориентира от североизток.

Максималните температури ще бъдат между 26 и 29 градуса. Температурата на морската вода е 25 – 27 градуса. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.