През нощта и утре преди обяд ще превалява – в по-голямата част от страната валежите ще са от сняг, а в югоизточните райони и по Черноморието – от дъжд, съобщиха от НИМХ.

Минималните температури ще са между минус 3 и 2 градуса, а максималните – между 2 и 3 градуса.

Ще духа умерен северозападен вятър и с него ще продължи да нахлува студен въздух. След обяд валежите ще спират, а облачността над югозападните райони ще се разкъса. 

Над Черноморието ще е облачно с превалявания, в северните райони – от дъжд и сняг, в южните – от дъжд. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 3 и 5 градуса, на морската вода – 8 – 10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3 – 4 бала.

Над планините времето ще бъде облачно, по билата – и мъгливо. Ще превалява сняг. Вятърът ще е умерен до силен от запад-северозапад. Температурите ще се понижават и максималната на височина 1200 метра ще е около минус 4 – 5 градуса, на 2000 м – около минус 11 градуса.

В неделя ще духа до умерен, в Източна България – силен, южен вятър и температурите бързо ще се повишат. В часовете около и след обяд бързо ще се заоблачи и в по-късните часове на деня от запад ще започнат нови валежи от сняг.

През нощта срещу понеделник валежите ще обхванат цялата страна – в Западна България и планините ще са от сняг, а в Източна - отначало от дъжд. Вятърът ще стане северозападен и с него ще започне да нахлува още студен въздух.

В понеделник валежите ще продължат, в по-голямата част от страната с понижението на температурите дъждът ще премине в сняг. Само в югоизточните райони ще продължи да вали дъжд. В Дунавската равнина и Западна България ще се образува снежна покривка.