След проливните дъждове, градушките, наводненията и ниските температури, най-после лятото загатва за себе си. Предстоящият уикенд ще е съпроводен от ясно и слънчево време.

През нощта ще е ясно.

Утре преди обяд ще преобладава слънчево време,

а след обяд ще има развитие на купеста облачност, повече над Северна България и планините, където на отделни места за кратко ще превали и прегърми. В крайните източни райони ще духа до умерен североизточен вятър.

Температурите слабо ще се повишат и в по-голямата част от страната

максималните ще бъдат между 29 и 34 градуса.

Атмосферното налягане ще се задържи малко по-ниско от средното за месеца.

Временни увеличения на облачността ще има преди обяд по Северното Черноморие. По Южното ще преобладава слънчево време. Вятърът по крайбрежието ще е до умерен, от североизток.

Максималните температури ще са между 27 и 29 градуса, а температурата на морската вода - около 26 градуса. Вълнението ще е 2-3 бала.

Преди обяд над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще е с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност, като на отделни места краткотрайно ще превали. По високите части ще духа умерен североизточен вятър, към края на деня - от изток.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е 23 градуса, на 2000 метра - около 15 градуса.

В неделя ще преобладава слънчево време,

след обяд над западната половина от страната - с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност; на отделни места там ще превали и прегърми. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 29 и 34 градуса.

В началото на следващата седмица над Западна България ще има и по-мощна, купесто-дъждовна облачност и на места там ще има превалявания и гръмотевици.

Температурите слабо ще се понижат. Над източната половина на страната ще бъде предимно слънчево.