В понеделник и вторник – 15 и 16 септември в отделни райони на Западна България има условия за по-значителни количества валежи, съобщи дежурният синоптик от НИМХ Анастасия Стойчева, цитирана от БГНЕС.

Още в неделя, главно в западните райони ще започнат превалявания, които в понеделник и вторник ще обхванат и други райони от страната.

В неделя в страната ще започне захлаждане и температурите ще се понижат.

Във вторник и сряда дневните температури ще са между 19 и 24 градуса, дори 18 - 23 градуса и ще е малко по-хладно от обичайното за първата половина на септември.

"Циклонът, който сега е над централната част от континента и над крайните северозападни райони от Балканите ще подходи към нашата страна, от североизток ще дойде антициклон, заради който ще се понижават температурите", обясни Стойчева.

След сряда валежите ще спрат, облачността от запад ще се разкъса.

Сутрешните температури ще са по-ниски, но през деня ще започне бавно да се затопля и около 20 септември температурите ще са предимно между 23 и 28 градуса. В продължение на няколко дни ще има сравнително топло време, но пак ще има условия за превалявания.

Към 25 септември отново се очаква захлаждане.

В повечето райони дневните температури ще са около и малко под 20 градуса. След 25 септември облачността ще се разкъса, ще намалее и тогава сутрешните температури ще се понижат. Към края на месеца отново има условия за превалявания и ново понижение на температурите.