През нощта и утре времето над страната ще е облачно с валежи от дъжд, в планините – от сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и през деня ще остане без съществена промяна.

Минималните температури ще са между 1 и 6 градуса, а максималните 5-10 градуса; на места в югоизточните райони – до 14 градуса; в София – минимална 3, максимална – около 5 градуса.

По Черноморието ще е облачно, с превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 8-11 градуса. Температурата на морската вода 6-8 градуса. Вълнение на морето е 2-3 бала.

Времето в планините ще е облачно с валежи от сняг. Умерен югозападен вятър ще духа в планините от Западна и Централна България, а в източните райони на Стара планина – силен югоизточен вятър. Температурите ще се понижат и максималната на 1200 метра ще е около 2 градуса, а на 2000 метра – минус 1 градус.

В неделя

ще преобладава облачно време и на много места ще превалява дъжд, в Предбалкана и по високите полета на Западна България – сняг. От северозапад, с предимно умерен вятър, ще нахлува студен въздух, температурите ще се понижат и преобладаващите минимални ще бъдат между 0 и 5 градуса; максималните – между 3 и 8 градуса.

В началото на следващата седмица

застудяването ще продължи. В понеделник вятърът ще отслабне. Валежите временно ще спрат, а облачността ще се разкъса.