Утре след преминалия размит атмосферен фронт, облачността над страната ще бъде променлива, на моменти значителна, но през деня ще е почти без валежи.

Едва през нощта срещу събота в Северна България отново ще завали. Вятърът ще е западен, в Дунавската равнина и по Черноморието от време на време умерен.

Максималните температури ще бъдат от 21° до 26°.

А минималните сутринта ще са между 12° и 17°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).

По Черноморието

ще се задържи ветровито, с умерен западен вятър. Облачността ще е променлива. Максималните температури ще са 23°-25°, температурата на морската вода е 17°-19°, вълнението ще е 1-2 бала.

По високите части на планините

ще продължи да духа силен и бурен предимно западен вятър. Ще бъде с променлива облачност, от време на време значителна, когато високите била и върхове ще са в облачния слой - с мъгла. Дневна температура на 1200 м.н.в. около 16°, на 2000 м. около 10°. Атмосферното налягане слабо ще се повиши.

През уикенда

И в събота над страната ще има променлива облачност. Ще има и превалявания, на повече места в Североизточна България. Вятърът ще е умерен, по морския бряг до силен от северозапад-север. Температурите ще се понижат още и максималните ще са между 17° и 22°.

В неделя вятърът ще отслабне и в по-голямата част от страната ще стихне. Ще бъде предимно слънчево, но хладно. В понеделник ще е слънчево и почти тихо. Сутринта ще е студено с минимални температури между 3° и 8°, на места в низините и котловините ще се образува мъгла.