Сериозни опашки има вече пред сервизите за смяна на гуми. Точно както синоптиците предвидиха, температурите рязко се понижиха и вали дъжд, а до края на седмицата се очаква и първият сняг.

„Над 200 автомобила минаха през нашия сервиз в един ден, а може да са и повече. Нямаме върнат клиент“, каза в пред камерата на „Здравей, България“ Дилян, служител в сервиз за смяна на гуми. 
 


Нова гума струва от 50 до 500 лв., а цената на монтажа варира от 6 до 20 лв. 
Смяната на четирите отнема около половин час. 

Пътищата в страната все още не са подготвени за зимата заради липса на средства. Въпреки застудяването и очакваните първи снеговалежи, няма пари за изкърпване на дупки, ремонт на мантинели и възстановяване на осовите линии, добавя Нова тв.  


Пътната агенция е създала организация за обработка на основните артерии при влошаване на атмосферните условия. 

От АПИ призовават шофьорите да се настроят за движение при зимни условия. Водачите трябва да обърнат внимание, че денят става по-къс, атмосферните условия се променят, пътищата са хлъзгави и несигурни. Трябва да се поставят зимните гуми и да се следи за доброто техническо състояние на превозното средство. 

В началото на ноември започва и акция „Зима“ на пътната полиция, която има за цел да провери техническата подготовка на автомобилите.