Последната седмица преди началото на астрономическата есен времето ще е прохладно. Понеделникът ще е най-студеният ден с температури от 16 до 21 градуса. От вторник до неделя ще е малко по-топло - дневните температури ще достигат 20-25-градусовия диапазон.

Облачността през седмицата ще е често променлива. В понеделник и вторник - по-значителна в южната половина на страната с кратки дъждове. Срядата ще е с есенни дъждове на повече места. В четвъртък валежи се очакват в Западна България, а в петък - в Южна.

Почивните дни ще са прохладни призори, но с дневни температури 21-26 градуса. Ще е преобладаващо слънчево с минимални смущения - повече облаци ще има в планините, където се очакват локални валежи.

Астрономическата есен ще настъпи на 22 септември (неделя). Първите дни на златния сезон ще са топли, на моменти с усещане за лято. От 22 до 26 септември термометрите ще достигат стойности до почти 30 градуса в обичайно горещите зони у нас. Изгледи за по-съществени валеж има към самия край на месеца.