Вижте повече за ролята на белия цвят в сферата на мебелите, както и някои идеи, които може да използвате, за да внесете стил в интериора на вашия дом. По темата споделят експертите от онлайн магазин ИКЕА.

Бялото внася светлина, създава оптическа илюзия за по-голяма просторност на дадено помещение, като същевременно осигурява универсалност. Цветът е неутрален, подходящ за интериора на всеки дом и позволява смели комбинации, които да гарантират простор.

Предимства на мебелите в бял цвят

Белият цвят е сред най-предпочитаните в сферата на обзавеждането, защото:

  1. Внася усещане за простор
    Поради възможността да отразява светлината, този цвят създава оптическа илюзия за по-голяма просторност на дадено помещение. Това е ключово за помещения с по-малка квадратура, особено при такива, в които липсва достатъчно естествена светлина.
  2. Универсалност
    Този неутрален цвят пасва отлично навсякъде, допринася за елегантния и стилен вид във всеки интериор и подлежи на всякакви комбинации, включително и смели такива. Може да се съчетава умело с всякакви нюанси за внасянето на персонализация в помещенията, да се използва  за облицовка на стената, тавана, а дори и подовата настилка.
  3. Положително влияние
    Символизира чистотата, което е много важно за усещането, което носи – създава спокойствие и е подходящо за всяко помещение в дома.
  4. Винаги на мода
    Както вече стана ясно, това е класиката в областта на мебелите, което означава, че както в миналото и днес, така и след години такъв тип обзавеждане ще бъде актуално.

Това са основните причини да изберете мебели в този цвят за дома ви.

Ikea

Кои са най-предпочитаните бели мебели? Идеи и съвети от Ikea.bg

Сред най-предпочитаните бели мебели, които внасят елегантност и уют във всяко пространство, са:

  1. Бюра
    Те са идеално решение за работното кътче у дома. Подпомагат продуктивността и целеустремеността, като същевременно внасят спокойствие, което е ключово по време на работа.
  2. Етажерки
    Пасват отлично навсякъде и могат да се позиционират във всяка стая – от кухнята до детската. Служат като функционална мебел и едновременно с това допринасят за интериорния дизайн.
  3. Модулни системи
    Те са предпочитан вариант за всекидневната. Модулните системи, включващи секция, ТВ шкаф и скрин са популярно решение, което гарантира стилен вид на хола.
  4. Кухненски шкафове
    Внасят усещане за чистота и подреденост, което е важно за това помещение у дома.

Несъмнено този неутрален цвят е класически и ще се запази като водещ в модните тенденции занапред. Той е универсален и може да ви помогне да подчертаете елегантността на всяко помещение, като същевременно внесе и чувство за по-голям простор.