Дните преди началото на астрономическата есен ще са с дневни температури от 21 до 27 градуса. От североизток ще нахлува по-студен въздух, който ще създава динамика с повече облаци и валежи.

През нощта срещу петък и през деня до обяд ще вали в северната половина на страната, по-късно в хода на денонощието процесите ще продължат и ще са на повече места в Южна България. Осезаемо силен североизточен вятър се очаква по Черноморието, където ще се вдигне вълна до към 3 метра по откритите брегове. В топлите часове термометрите ще се колебаят между 19 и 24 градуса.

Почивните дни около Деня на независимостта ще са с дневни температури 20-25 градуса в събота и 22-27 в неделя. В първия ден облаците ще са повече призори с тенденция да се разкъсват до слънчево време. В ранните часове видимостта в ниските райони ще е намалена. В неделя, когато отбелязваме началото на есента ще е преобладаващо слънчево в Западна, Централна и Югоизточна България. По крайбрежието и в Североизтока облаците ще се задържат по-дълго с минимална вероятност за валеж.

В първите дни на есента ще усетим затопляне - между 22 и 28 септември дневните температури ще се повишават с тенденция в обичайно горещите точки на страната да измерим до 29-30 градуса. Последните дни на месеца прогнозите допускат 2 смущения. Студени атмосферни фронтове ще преминат около 25, след това на 29 септември. В тези дни можем да очакваме кратки, преминаващи, временно и локално интензивни дъждове, съпроводени с осезаемо понижение на температурите.