Мюнхен е град, който привлича хиляди туристи всяка година със своята богата култура, история и възможности за развлечения. Едно от най-популярните неща, които посетителите обичат да правят в Мюнхен, е да се насладят на местната кухня в някои от най-добрите ресторанти в града.

А ето и кои са петте най-луксозни заведения там:

1. Tantris

Този ресторант е един от най-старите и прочутите в Мюнхен. Създаден е през 1971 г. от кулинарния гений Ханс Хаас. Там се предлагат изискани ястия от френската и международната кухня, приготвени с най-качествените продукти. Ресторантът е популярен със своя изключителен интериор и внимателно подбрани вина от цял ​​свят.

Намира се в стара вила в центъра на града и предлага елегантна обстановка, която съчетава модерен дизайн с класически елементи. Tantris е идеалното място за романтична вечеря, специално събитие или бизнес обяд.

 

 

2. Dallmayr

Този ресторант е част от едноименния деликатесен магазин в Мюнхен. Той се намира в центъра на града, в близост до площад "Мариенплатц". Известен е с изисканите си ястия и внимателно подбрани вина. Предлага уникално гурме изживяване, което ще задоволи и най-изисканите вкусове.

В шикозната и елегантна обстановка може да се насладите на класическата кухня със съвременен привкус на Rosina Ostler. Менюто включва набор от умело замислени и логично композирани ястия. Едни от най-популярните сред тях са печеното патешко филе със сос от череши и крем брюле с ванилия.

 

 

3. Restaurant 181

Той се намира на върха на Олимпиатурм в Мюнхен. Разположен е на 181-ви етаж на знаменитата телевизионна кула в града. Ресторантът се отличава с изискан интериор, който съчетава модерен дизайн с уютна атмосфера. Гостите могат да се насладят на изключително обслужване и висококачествени ястия, приготвени от опитни готвачи. Менюто включва блюда от международната кухня, приготвени със сезонни и пресни съставки - различни видове месо, риба, паста, салати и десерти, които се поднасят с изящество и внимание към детайла.

Освен вкусната храна, ресторантът предлага и богат избор от вина и коктейли, които перфектно допълват ястията.

 

 

4. Les Deux

Този ресторант е известен със своята френска кухня и изискан интериор. Les Deux е място, което привлича както местни жители, така и туристи, които искат да се насладят на висококачествена храна в уютна обстановка. Ресторантът предлага разнообразие от менюта, които включват класически френски ястия като бургундско говеждо, патешко фоа гра и крем брюле.

Ресторантът предлага и богат избор от вина, които се отличават с високо качество и разнообразие.

 

 

5. Käfer-Schänke

Този ресторант е част от едноименната гурме верига в Мюнхен и е известен с изисканите си ястия и уютната обстановка. Предлага автентична баварска кухня и атмосфера, която привлича както местни жители, така и много туристи.

Атмосферата в Käfer-Schänke е уютна и топла, с дървени мебели и традиционни баварски декорации. Всяка вече има музика на живо, която носи още повече настроение.

 

 

Вижте също и:

5 от най-романтичните кътчета на Германия

10 неща, които не трябва да забравяте при пътуване в Германия

Берлин – Европейската столица, в която животът никога не спира

Дортмунд: Удоволствие и бирена култура

Къде се намира най-дългият бар в света

 

Източник: dariknews.bg