Краят на тази седмица се очертава да е слънчев с минимални смущения в отделни райони на Източна България. Температурите остават с обичайните летни стойности, освен в районите, където паднаха разхлаждащи дъждове през последните дни.

След преминаването на студения атмосферен фронт, в петък ще е преобладаващо слънчево. Следобед ще има временни увеличения на облачността с тенденция да превали с гръмотевици тук-там в областите на Източна България. С малка вероятност облаците могат да засегнат изолирани места по северните черноморски брегове. Дневните температури ще са между 31 и 36-37 градуса с най-високи показания на термометрите по течението на Дунав и в Югоизтока.

Почивните дни ще са слънчеви и горещи. Температурите в горещите часове отново ще достигат 36-37 градуса. Облачността ще е по-динамична следобед с временни увеличения и изолирани превалявания в незначителни количества по планините и в Източна България. Вятърът ще е североизточен, по-осезаем в областите около крайбрежието. Там термометрите ще показва до около 32-33 градуса. Морето ще е по-спокойно в събота, в неделя следобед се очаква да се вдигне по-висока вълна.

Прогноза за вълнението по Черноморието в неделя следобед Прогноза за вълнението по Черноморието в неделя следобед Снимка: University of Athens

Последната седмица на август ще започне с обичайните летни параметри - слънчево до ранния следобед, временни заоблачавания с кратки локални летни дъждове. Температурите - между 31 и 36 градуса, към сряда-четвъртък ще се понижат. Първоначалните прогнози за последните дни на август са за по-интензивни локални гръмотевични валежи и по-осезаема прохлада.

Първоначални прогнози за по-интензивни валежи в края на август Първоначални прогнози за по-интензивни валежи в края на август Снимка: WXCHARTS