Горещо време предстои в следващите дни около средата на месец август. Температурите бавно ще продължат своя ход нагоре, а смущенията ще са строго локални и на малко места.

До края на седмица ще се запази слънчево с временни заоблачавания следобед. В петък такива облаци ще има по планините, най-вече в Югозападна България и в някои райони по централното и източното поречие на Дунав. По-осезаем вятър ще духа в Североизтока. Валежите – кратки, следобедни, с гръмотевици. Дневни температури – от 33 до 38 градуса.
 
Почивните дни ще са слънчеви със следобедна по-значителна облачност в събота в източната половина на страната. Не са изключени кратки локални превалявания. Дневни температури – в диапазона между 33 и 38-39 градуса.
Втората пълна седмица на август ще е слънчева. Нахлуващ от североизток по-хладен въздух ще създаде известна неустойчивост около вторник-сряда със съвсем локални следобедни летни превалявания на изолирани места. Дневните температури ще се движат между 33 и 38-39 градуса с леки колебания до към 40 в обичайно горещите точки на страната.
ПО КРАЙБРЕЖИЕТО
По крайбрежието ще се запази слънчево в дните около средата на август. Предстоящите почивни дни ще са с кратки следобедни заоблачавания, от които не е изключено на изолирани места да превали, с по-голяма вероятност в събота по северните и централните брегове. Подобна обстановка ще има и във вторник. Дневните температури остава около 30 градуса. Морската вода – 26-28. Седмица напред прогнозите за морското вълнение допускат по-високи вълни в дните 13-15 август.
 

Вълнение на морето Вълнение на морето Снимка: University of Athens