За да се погрижите за естетиката на вашия дом, трябва да помислите както за подобряване на интериорната част, така и на екстериора. А какъв по-добър начин от избор на красива декорация за вашата градина?

Вижте как лесно и бързо, с помощта на елементи за декорация, като балконски растения, двора или терасата ще придобият изцяло нов и подобрен вид, коментират от Mr.Bricolage.

Как да изберете растения за декорация на градината?

В реномираните магазини, предлагащи декорация за дома и градината, ще откриете голямо разнообразие от методи за озеленяване, които да повлияят на естетиката, настроението и усещането за близост до природата. Сред най-важните особености, които трябва да съобразите, при този избор, са следните:

   1.      Разположение

Помислете дали ще ги позиционирате на терасата, или в градината. Важно е да съобразите тяхната големина, необходимост от светлина, условия за отглеждане, място за позициониране.

   2.      Климат

Важно е да се уверите, че избраните от вас растения са подходящи за климатичните условия, в които ще ги отглеждате. За целта е нужно да се доверите на реномиран магазин, който предлага растения за декорация на градина, подходящи специфично за климата в България или такива, които се адаптират към средата.

   3.      Предназначение

Помислете дали търсите изцяло декоративно озеленяване с цел подобряване на естетиката и придаване на цветност и жизненост на градината, или такива, които ще можете да оползотворявате, като билки, зеленчуци, плодове.

   4.      Поддръжка

За да цъфтят и да изглеждат добре, те трябва да се поддържат редовно. Съществуват както по-капризни, така и по-неизискващи внимание видове. Съобразете ежедневието си, възможността да полагате ежедневни грижи и изберете подходящия вариант за двора или балкона.

Разгледайте богатата продуктова гама от декоративни дървета и храсти, пролетни балконски цветя, листнодекоративни растения, многогодишни цветя. От екипа на магазин Бриколаж споделят, че цветя, като лавандула, хризантема, виола, роза Ландора, роза Ориент, са популярен вариант.

Сред дърветата за декорация на градината се открояват Рустифина, върба Шакуро и някои храстчета, като Сантолина, Берберис, Спирея.

Какво още ще ви бъде необходимо за отглеждането им?

Освен за самата растителност, трябва да помислите и за необходимите аксесоари и пособия за отглеждане и поддръжка, като саксии, сандъци, кашпи, подложки, стойки, ролери, колчета, закрепващи пръстени, колчета и други. Те ще ви гарантират правилна поддръжка, лесно позициониране и лекота при отглеждането.

Разгледайте каталозите на реномираните онлайн магазини и изберете пълния набор от пособия за постигане на безупречна и цветна декорация в градината.