Всяка година специалистите предупреждават, че е необходимо по Великден да следим приема си на яйца и козунак. Съветът им е да се ограничим в определени количества.

Най-здравословно е да се приемат по не повече от 3 яйца на ден. С козунака трябва да внимаваме още повече, защото има високо съдържание на калории.

Можем да приемаме по 100 грама от празничния хляб дневно, без да се притесняваме за здравето си.

Диетолозите подчертават, че тези количества, които са определени по-горе, са при условие, че човек консумира и друга храна, освен яйца и козунак. Ако се ограничим с това да ядем само тези две великденски храни, няма проблем да си позволим и повече.

Прочетете:

Защо за Великден боядисваме яйца

Любопитни Великденски обичаи от цял свят

Какви са традиционните великденски ястия по света