Последна информация сочи, че 90% от частиците на COVID-19 умират във вода със стайна температура за 24 часа. В рамките на 72 часа умират до 99.9%, съобщиха световните медии.

В център „Вектор“ на „Роспотребнадзор“ са били проведени множество изследвания за жизнеспособността на коронавируса във вода.

 

 

Резултатите показват, че коронавирусът не може да се размножава в дехлорирана и в морска вода, но има вариант да остане жизнеспособен. От друга страна, "умирането" му се влияе и от температурата на водата.

Ако температурата на вода е 100 градуса по Целзий, то вирусът е напълно унищожен. COVID-19 губи жизнеспособността си в хлорирана вода.

Прочетете също и:

Учени разкриват дали слънцето помага срещу коронавирус

Пролетните алергии не повишават риска от коронавирус

Има ли връзка между мръсния въздух и смъртността от COVID-19