В четвъртък над страната ще има значителна висока и средна облачност, но валежи не се прогнозират. Ще бъде топло, с максимални температури между 15 и 20 градуса.

Привечер от югозапад облачността ще започне да се увеличава и вплътнява и през нощта срещу петък на места в Западна България ще превали слаб дъжд.

Времето в петък и събота ще е преобладаващо облачно. На отделни места в Западна България се очакват слаби превалявания от дъжд, който в планините над 1800-2000 метра ще преминава в сняг. Очаква се максималните температури слабо да се понижат.

По-съществени разкъсвания на облачността се прогнозират за неделя и понеделник, когато слаби валежи ще има само над Рило-Родопската и в Старопланинската област. Максималните дни на 3 и 4 март ще са между 11 и 16 градуса.

Във вторник се очаква нова порция валежи от дъжд.

Февруари е към своя край и вероятността да е един от най-топлите месеци февруари в България, както и в много други страни в Европа, от началото на регулярните метеорологични измервания през 1890 г., или поне от 1930 г. насам, е много голяма. До 28 февруари не е регистриран нито един леден ден (с изключение на времето в планините).

Още за времето:

Какви ще са последствията за здравето ни от най-мощното слънчево изригване

Расте лавинната опасност в планините

Ято бели щъркели долетя в Стара Загора

 

Източник: БТА, НИМХ