Почивните дни около Деня на независимостта ще са с дневни температури 20-25 градуса в събота и 22-27 в неделя. В събота призори се очакват мъгли в ниските райони на страната - котловини, низини и покрай някои водоеми. През деня облачността ще е променлива с повече разкъсвания в Западна България и с минимална вероятност за валеж. Ако такива има, те ще са кратки и несъществени като количества в западните планински масиви и на изолирани места по крайбрежието. Черноморието ще е с температури в топлите часове около 23-24 градуса, но със силен вятър и неспокойно море (вълни до 2-3 метра).

Астрономическата есен настъпва на 22 септември Астрономическата есен настъпва на 22 септември Снимка: NOVA

Неделята се очертава да е по-приветлива. Денят ще е преобладаващо слънчев до обяд. След това в източната половина на страната ще се оформи лека облачност, на изолирани места по-плътна с тенденция за слаб валеж. Вятърът значително ще отслабне и дневните температури ще се повишат с 2-3 единици до интервала 22-27 градуса. Черноморието ще е с динамична облачност следобед, но само на изолирани места по южните брегове е възможно да превали за кратко.

Последната пълна септемврийска седмица ще е топла с температури в интервала 25-30 градуса, до 32 в обичайно горещите точки в някои от дните. Облачността ще е минимална в първите дни на периода. По-голяма вероятност за валежи покрай преминаващи атмосферни смущения има на 25 септември, след това около края на месеца.

Астрономическата есен настъпва на 22 септември (неделя) в 15.43 ч. следобед.