А то е нашият билет към свободния избор – може да помогне при избора на най-подходящия момент за забременяване, както и да облекчи неприятните симптоми по време на менструация. Освен това, използването на орална контрацепция може да допринесе за намаляване на риска от остеопороза в по-късна възраст.

Да, всичко това са все възможни ползи от приема на контрацептиви, които е време да опознаем, вместо да робуваме на остарелите митове, че от хапчето се напълнява или започват да растат мустаци.

Оралната контрацепция в наши дни е плод на десетилетия научно развитие и иновации. Дозировките на хормоните са презицирани, влиянието върху организма е изучено и ползите значително надвишават евентуалните вреди.

Снимка: iStock

Сега, когато сме в навечерието на 26 септември - световния ден на контрацепцията, нека припомним основните предимства на Хапчето при предпазване от нежелана бременност. После ще ти дадем шанс заедно с Gedeon Richter да спечелиш чудесни награди - коркова постелка за спорт или кутия за храна.

Ползи от оралната контрацепция:

  • Смята се, че тя е сред методите с най-висока степен на защита от нежелана бременност
  • Може да помогне за по-добър контрол на менструалния цикъл
  • Може да спомогне за намаляване на болката по време на цикъл
  • Може да действа благоприятно за овладяване  на предменструалния синдром

 

Жените имаме право на избор как да живеем. Време е да се възползваме от него.

А сега нека проверим знанията ти по темата в нашия тест - Какво знаеш за контрацепцията. За позналите най-много верни отговори ще има томбола с награда, а за останалите - втори шанс да направят теста.

Участвай в теста ТУК