Над страната преминава студен атмосферен фронт, част от системата на циклона „Кърк”. В хода на съботния ден облачността от запад на изток ще намалява, а валежите ще спират. В Западна България голяма част от Централна България денят ще е слънчев, в източните райони облаците ще се разкъсат едва привечер. Ветровито с прохладни пориви от северозапад. Дневни температури – между 17 и 22 градуса.
 
В неделя призори е възможно в някои ниски части на страната да се образуват мъгли. Денят ще е с динамична облачност, чести разкъсвания до слънчево време, без валежи. Вятърът ще отслабне, а дневните температури с леки колебания ще се запазят.
 
Предстоящата седмица ще е спокойна с усещане за златна есен. В началото на периода температурите ще са между 18 и 23-24 градуса. Към края от североизток ще нахлува студен въздух, с който ще захладнее. Призори термометрите ще падат под 10 градуса до стойности с предпоставки за слана. Денем ще показват около и под 20 градуса.
 
Облачността ще е променлива, с колебливо есенно слънце. Повече облаци с валежи се очертават в средата на предстоящата седмица, но само в източните райони.