В следващите дни от североизток ще нахлува студен въздух, с който температурите до края на календарната седмица ще се задържат относително по-ниски. Очакваните валежи обаче ще са оскъдни и на изолирани места.

Без съществени валежи до края на октомври Без съществени валежи до края на октомври Снимка: WXCHARTS

В петък и събота ще е слънчево. Призори – тихо с условия за леки есенни мъгли с понижена видимост в ниската част на страната. Температурите в студената част на денонощието ще са между 0 и 5-6 градуса с предпоставки за слана, денем – в интервала 11-16 градуса. И двата дни ще са с минимална облачност и приветливо есенно слънце.
 
В края на седмицата над Италия ще се оформи център с ниско атмосферно налягане с интензивни валежи в централното Средиземноморие. България ще попадне в периферията на циклона. В неделя дневните температури ще са между 11 и 16 градуса. Облачността от Югозапад обаче ще се увеличи. С по-голяма вероятност в Югозападна България и с по-малка в най-южните части на крайбрежието може да превали в незначителни количества.
 
Седмицата на изборите ще е метеорологично спокойна. Сутрините ще са типично есенни с мъгли в котловините, низините и покрай водоемите и слана в районите, където термометрите докоснат нулата. Дневните температури ще са между 11 и 16-17 градуса.
 
Дните ще са преобладаващо слънчеви с временни увеличения на облачността. По-голяма вероятност за незначителни превалявания има около Черноморието към края на периода.