Днес е обявен жълт код за студено време в 12 области на страната. В областите София - град, София - област, Перник, Кюстендил, Ловеч, Габрово, Търговище, Разград и Шумен. В планинската част от областите Монтана, Враца и Велико Търново температурите ще се задържат под нулата през целия ден.

Над Югоизточна България ще има значителна облачност и валежи от сняг над отделни места, но над останалата част от страната ще преобладава слънчево време. Максималните температури днес ще бъдат между -2 и 3 градуса.

Още в понеделник температурите ще започнат да се повишават, но сутрешните ще останат отрицателни. Над цялата страна ще преобладават слънчевите часове и ще има висока облачност.

Във вторник отново ни очаква слънчево време с температури, които ще бъдат между 4 и 12 градуса на места.

В сряда на места ще има превалявания от дъжд и сняг, които ще бъдат главно в източните райони на страната. Над планините също се очакват снеговалежи. В градовете максималните температури ще са между 7 и 11 градуса.

В четвъртък ще започне по-сериозно повишаване на температурите и те ще достигнат до 16 градуса на места. Времето в петък ще продължи да се затопля и ще бъде предимно слънчево.

Следващият уикенд ще бъде слънчев и топъл с максимални температури между 10 и 14 градуса.