В събота срещу неделя връщаме часовника с час назад, за да спим 60 минути по-дълго. За пореден път страната ни ще премине към зимно часово време.

Почивните дни около изборите ще са приветливи и слънчеви. И в събота, и в неделя призори термометрите с леки колебания ще се движат между 5 и 10 градуса. Дневните температури в интервала 16 - 21-22 градуса. В ранните часове в събота покрай водоемите ще се оформят мъгли, а в неделя видимостта ще е понижена по-трайно в ниската част на Източна България.

По планините времето е с всички условия за туризъм, съобразен с капризите на есента - ниски температури през нощта и сутрин рано, кратка продължителност на светлата част на денонощието и осезаем вятър около и след обяд. В топлите часове температурите ще са между 10 и 18 градуса спрямо надморската височина.

Последните дни на октомври ще се запазят спокойни, с мъгли сутрин и с усещане за приветлива слънчева златна есен следобед. Понеделник и вторник ще са по-топли с дневни температури до 24-25 градуса. В хода на седмицата термометрите ще се движат около 20 градуса.

Повече облаци с изолирани валежи са възможни в последните 2 дни на октомври и след това - около 4 ноември. Валежите ще са несъществени като количества.