Необходими продукти:

- 400 г краве сирене, 4 листа точени кори, 4 стръка мащерка, 100 г сушени смокини, 50 г бадеми, 50 г лешници, 2 с.л. захар, 2 с.л. мед, 200 мл вино „Порто“ или марсала, 2 с.л. краве масло,
зехтин за намазване

Начин на приготвяне:

1.Нарежете сиренето на 4 еднакви плочки.

2. Поставете всяка върху точена кора и поръсете с листенца мащерка.

3. Завийте стегнато корите, така че да се получат пакетчета. Намажете ги добре със зехтин.

4. Сложете пакетчетата в тиган с незалепващо покритие и гответе от всяка страна до златисто.

5. Запечете ядките в загрята на 180 градуса фурна до златисто – за около 8 минути. След това ги охладете и накълцайте.

6. В съд загрейте виното със захарта и меда. Прибавете смокините, нарязани на четвъртинки.

7. Гответе няколко минути. Дръпнете от огъня. Добавете маслото и оставете соса да се охлади леко. Сервирайте сиренето със сос със смокини и запечени ядки.

* Посочените градуси на фурната са с включен вентилатор. Ако е без вентилатор, печете на 200 градуса.

Вижте също и:

Време за...пай с пилешко