Необходими продукти:
300 – 400 г бишкоти; 300 мл охладено, подсладено кафе еспресо; 4 пресни яйца; 500 г маскарпоне; 100 г пудра захар; 50 г какао на прах; ликьор „Бейлис“ по желание
Приготвяне:
1. Отделете белтъците, разбийте ги на твърда пяна и ги охладете. Разбъркайте жълтъците и захарта с миксер, докато захарта се разтопи.
2. Добавете маскарпонето и продължете да бъркате, докато всичко се смеси добре. Ако желаете, добавете и малко ликьор „Бейлис“. Бавно добавете белтъците на няколко порции, като след всяка разбърквате внимателно с помощта на силиконова шпатула.
3. Подредете бишкотите на дъното на правоъгълна стъклена форма и ги поръсете с половината от охладеното кафе. Нанесете един слой от крема, а след това наредете втори ред бишкоти, предварително топнати в останалото кафе. Намажете остатъка от крема и го загладете внимателно с шпатулата. Поставете сладкиша в хладилник.
4. Нарежете тирамисуто на квадрати, поръсете с какао и сервирайте.
Вижте също и:
Време за...шоколадови бисквити
Време за...круши