По време на студения сезон е най-добре да приема храни, които са богати на повече витамини и минерали, за да можем да поддържаме организма си здрав. Каналът OMG Facts във vbox7 представи продукти, които никак не са полезни за консумация през зимата, а дори могат и да навредят на здравето ни.
Млечни продукти
Някои млечни продукти, като изварата, прясното мляко и котидж сиренето трябва да се избягват през зимата, защото могат да засилят секрецията на слуз от жлезите и това да повлияе на цялостното здраве. Тези продукти са особено проблемни за хора, които страдат от астма, настинка, кашлица.
Снимка: pixabay
Захар
Захарта може да засили или подпомогне депресивни състояния особено през зимата. Причината за това е, че тя усилва възпалителните процеси и намалява допамина в тялото.
Снимка: pixabay
Червени меса
Те са страхотен източник на протеини, но могат да създадат проблеми с храчкоотделянето през зимата. По-добре изберете риба или пилешко месо.
Снимка: pixabay
Ягоди и боровинки
Ягодите са богати на витамин С, колаген, а боровинките подпомагат мозъчната дейност, но техният сезон е лятото, защото тогава могат да бъдат усвоени най-добре.
Снимка: pixabay
Готовите салати
През зимата е трудно да намерим качествени зеленчуци, а и цената им е висока. В същото време от рафтовете в магазините ни примамват готови миксове, които само чакат да бъдат овкусени и изядени. Те обаче имат по-малко фибри и витамини от целите зеленчуци и са по-малко здравословни.
Снимка: pixabay
Прочетете също и: